Kaikki sivustollesi lataamat tiedostot tallennetaan materiaalipankkiin. Materiaalipankissa voit esimerkiksi muokata ja poistaa tiedostoja. Ylävalikosta voit valita mitä tiedostoja näytetään:

Valitse sivu

Materiaalipankki toimii täysin sivukarttakohtaisesti: mikäli lataat tiedoston etusivulle, asetetaan se myös materiaalipankissa Etusivu -sivun alle. Näin sinun ei koskaan tarvitse miettiä järjestelmän kansiorakennetta. Kun valitset sivun, päivittyy tiedostot listaukseen reaaliaikaisesti.

Sivujen alta löytyy myös kohta Toiminnot. Täältä pääset roskakoriin, jossa on kaikki poistamasi tiedostot. Ei-käytössä olevat näyttää kaikki sivustolla käyttämättä olevat tiedostot. Tämä toiminto käy koko sivuston läpi, joten latauksessa saattaa mennä useampia minuutteja.

Valitse kieli

Voit vaihtaa kielen. Sivukarttalogiikka toimii myös tässä, eli mikäli lataat tiedoston englanninkieliselle etusivulle (Home), löytyy se materiaalipankissa Home -sivun alta.

Näytä linkitykset

Tällä valinnalla voit hakea kaikki muille sivuille ladatut tiedostot, jotka ovat valitsemallasi sivulla käytössä. Tämä on oletuksena Ei, koska toiminto hidastaa materiaalipankkia jonkun verran.

Järjestä

Voit valita minkä mukaan tiedostot järjestetään listaan. Oletuksena nämä järjestetään nimen mukaan nousevasti (aakkosjärjestys).

Näytä esikatselukuvat

Voit valita haluatko nähdä esikatselukuvat suoraan listauksessa. Esikatselukuvien suoraan näyttäminen saattaa hidastaa materiaalipankkia. Mikäli tämä on Älä näytä, saat esikatselukuvan viemällä hiiren tiedostonimen päälle. Esikatselukuvat näytetään vain JPG, PNG ja GIF -tiedostoilla.

Hakusana

Voit hakea tiedostoa hakusanalla. Mikäli hakusanakenttään on syötetty jotain, kumotaan muut hakuehdot (Valitse sivu ja Valitse kieli).

Lataa tiedosto / Pura ZIP -tiedosto

Voit ladata tiedoston suoraan haluamallesi sivulle oheisilla valinnoilla. Kun valitset tiedoston tai ZIP -tiedoston (pakattu tiedosto), tuodaan se sellaisenaan sivukarttaan. Kuvia ei pienennetä, koska niiden maksimileveyttä ei tiedetä. Pyri siis välttämään tätä kuvien tuonnissa. Tiedostonimistä karsitään ääkköset, välilyönnit ja erikoismerkit.

Listaus

Listauksessa on seuraavat kohdat:

Tiedostonimi

Tästä näet tiedoston nimen. Mikäli kyseessä on kuvatiedosto (JPG, PNG tai GIF), näet esikatselukuvan viemällä hiiren tiedostonimen päälle. Klikkaamalla tiedostonimeä saat tiedoston avattua selaimessa (poislukien suoraan editorissa avatussa materiaapankissa, jossa klikattu tiedosto valitaan).

Fyysinen sijainti

Tästä näet sivun, jossa tiedosto sijaitsee. Tiedosto voi olla linkitettynä useaan paikkaan, joten fyysinen sijainti voi olla jotain muuta kuin olet hakuehdoiksi laittanut.

Tyyppi

Tiedoston tyyppi (tiedostopääte).

Koko

Tiedoston koko megabitteinä (Mb).

Linkitetty

Jos tämä on Kyllä, on tiedosto käytössä sivustolla. Tällöin et voi poistaa tiedostoa. Klikkaamalla Kyllä -sanan kohdalla, näet kaikki sivut ja moduulit johon kuva on linkitetty.

Päivämäärä

Viimeisin muokkauspäivämäärä.

Käyttäjä

Viimeisin muokkaaja.

Toiminnot

Tällä painikkeella voit muokata tiedostoa. Voit vaihtaa seuraavat arvot:

Tiedostonimi

Anna uusi tiedostonimi ilman tiedostopäätettä. mm. Tuo tiedosto -toiminnolla tuodut kuvat saavat random -numerosarjan nimekseen, joten tällä toiminnolla saat vaihdettua tiedostonimen hakukoneystävällisemmäksi. Foxyssa linkit eivät rikkoudu, eli voit vapaasti käyttää tätä toimintoa.

Valitse tiedosto

Voit myös vaihtaa koko tiedoston (jolloin kaikki linkitykset vaihtuvat uuteen tiedostoon). Pyri välttämään tätä kuvien kohdalla, koska suoraan materiaalipankkiin ladattuja kuvia ei pienennetä.

Valitse kieli / fyysinen sijainti

Voit myös vaihtaa tiedoston sijaintia sivukartassa. Tällä voit esim. palauttaa roskakoriin laittamasi tiedoston sivukarttaan.

Tällä painikkeella voit ladata tiedoston omalle koneellesi.

Mikäli painike on näkyvissä, voit siirtää tiedoston roskakoriin. Mikäli painiketta ei ole näkyvissä, on tiedosto käytössä sivustolla. Mikäli painike on harmaa, ei sinulla ole oikeutta poistaa tiedostoa.

Tällä painikkeella voit poistaa tiedoston lopullisesti (painike on näkyvissä vain Roskakorissa). Mikäli olet valinnut Roskakorin, on koko listauksen yläpuolella saatavilla painike Tyhjennä roskakori, jolla voit poistaa kaikki ko. tiedostot lopullisesti.

Yhteenveto

Materiaalipankkilistauksen alla on saatavilla yhteenveto.

Tiedostoja yhteensä

Tästä näet kuinka monta tiedostoa valitsemillasi hakuehdoilla löytyy.

Koko yhteensä

Tästä näet kuinka paljon tilaa tiedostot valitsemillasi hakuehdoilla vievät.

Tiedostoja koko sivustolla

Tästä näet kuinka monta tiedostoa koko materiaalipankissa on.

Käytetty tila

Tästä näet paljon tilaa materiaalipankissasi on jäljellä. Foxyyn kuuluu oletuksena 1Gb (1000Mb) tilaa.

Materiaalipankin käyttö editorin kautta

Pääset materiaalipankkiin käsiksi suoraan tekstisisältöä muokatessasi editorin kautta. Oheinen painike löytyy kohdista Lataa tiedosto ja Lisää kuva. Voit siis hyödyntää olemassaolevia tiedostoja useissa paikoissa. Kun klikkaat täällä tiedostonnimeä (tai mahdollista esikatselukuvaa), käytetään valitsemaasi tiedostoa.

Kuvan lisäyksestä

Jos lisäät kuvan sivulle suoraan materiaalipankista, ei tätä pienennetä alueen maksimileveyteen. Kuva ainoastaan skaalataan maksimileveyteen, eli sen tiedostokoko säilyy yhtä isona kuin materiaalipankissa.

Tiedoston linkityksestä

Voit valita materiaalipankista tiedoston, johon haluat linkittää. Käytä painiketta Lataa tiedosto.

Usein kysytyt kysymykset

Vaihdan sivua / kieltä, mutta tiedostot eivät päivity - miksi?

Tarkista, että Hakusana -kenttä on tyhjä.

Mitä tapahtuu tiedostolle, jos poistan sivun jolle se on linkitetty?

Mikäli tiedostoa ei ole linkitetty muualle, siirretään se roskakoriin. Mikäli tiedosto löytyy muilta sivuilta, linkitetään se jonnekin näistä. Tiedostot eivät koskaan häviä ilman manuaalista poistoa.

Olen poistanut kaikki sivut, joille tiedosto oli linkitetty - en siltikään pääse poistamaan tiedostoa. Miksi?

Tiedosto on todennäköisesti käytössä jossain moduulissa. Poista moduuli.

1000 Mb tila on loppumaisillaan, mitä nyt?

Voit poistaa turhia tiedostoja. Voit myös tilata meiltä lisätilaa ottamalla meihin yhteyttä.

En saa muokattua tiedostoja / en saa ladattua uusia tiedostoja sivulle?

Sinulla ei ole oikeutta valitulle sivulle / kieliversiolle.

Painan materiaalipankki -painiketta mutta mitään ei tapahdu?

Sinulla on jo materiaalipankki auki selaimen toisessa välilehdessä.