Kielet

Synergia Foxyssa kieliversioiden luonti on helppoa. Voit vapaasti lisätä uusia kieliä. Kun painat painiketta, voit muokata kieliä tai vaihtaa muokattavan kieliversion (jos sivulta puuttuu otsikko, ei kielilippua näytetä).

Muokkaa kieliä

Tässä osiossa voit lisätä kielen Lisää uusi kieliversio -valinnalla. Voit muokata olemassaolevia kieliä painamalla sen otsikkoa. Kielille tulee antaa seuraavat ominaisuudet:

Nimi

Anna kielelle vähintään kaksi merkkiä pitkä nimi. Sivupohjan asetuksista riippuen kieli näytetään joko tekstinä, tai lippukuvan alt -tekstinä.

Lippu

Valitse lippu.  Liput on jaoteltu Maan nimeen | maakoodiin. Kun lisäät uuden kielen, kustakin sivusta luodaan kopio. Sivulle annetaan URL -osoitteeksi maakoodi_oletuskielenURL, eli esimerkiksi en_etusivu. Sivujen nimet jätetään tyhjäksi, eli sivut eivät näy navigaatiossa ennen kuin annat niille nimen (jolloin voit rauhassa rakentaa uuden kieliversion valmiiksi ennen julkaisua).

Kopioidaan sisältö seuraavasta kielestä

Voit valita mistä kielestä haluat sisällön kopioida. Mikäli valitset Ei kopiointia, mitään sisältöä ei kopioida vaan uuden kielen sivuista tehdään oletuksena tyhjät. Mikäli valitset jonkun kielen, kaikki sisältö ja moduulit kopioidaan uusina uudelle kielelle. Moduleille annetaan otsikoksi Kielen nimi / moduuli, esimerkiksi In English / Ajankohtaista. Sisällöstä ja moduleista tehdään aina kopiot, joten niiden muutokset eivät vaikuta alkuperäiseen kieleen.

Kielen poisto

Voit poistaa kielen X -painikkeesta. Kaikki moduulit säilyvät kuitenkin moduuliarkistossa, josta voit ne erikseen poistaa. Et voi poistaa kieltä, mikäli se on jonkun domainin oletuskielenä.

Usein kysytyt kysymykset

Onko sivukartta yhteneväinen eri kielillä?

On. Voit kuitenkin muokata eri kielien sivukarttaa ottamalla Sivun asetukset / Perusasetukset -kohdasta sivun nimen pois, jolloin sivua ei näytetä navigaatiossa.

Voinko asettaa eri kieliversioille eri aloitussivut?

Et. Voit kuitenkin asettaa eri domaineille (esim. fi ja com) eri aloitussivut ja oletuskielet Sivuston asetukset -osiosta.

Kopioin kielen. Mistä tiedän mitä kieliversiota muokkaan?

Näet muokattavan kielen yleensä sivun URL -osoitteesta. Näet sen myös navigaatiosta. Mikäli et siltikään ole varma mitä kieltä muokkaat, voit vaihtaa sen lennosta lippu-painikkeesta (esim. Vaihda kieliversio: suomeksi).

Haluan vain yhden sivun eri kielille pääsivun lisäksi. Kannattaako minun tehdä kieliversiot?

Ei kannata. Mikäli sinulla on vain yksi sivu, voit tehdä sen erillisenä sivuna ja linkittää normaalilla linkillä.

Lisäsin kielen ja annoin sivulle otsikon, mutta en näe lippua?

Ota meihin yhteyttä. Todennäköisesti sivupohjaa ei ole suunniteltu huomioimaan kieliversioita, jolloin lisäämme mahdollisuuden tähän veloituksetta.

Saanko kielivalikon otsikoiksi maakoodit?

Et. Voit toki laittaa kielen nimeksi maakoodin, esim. FI.