Pääset kunkin sivun asetuksiin painamalla jotain seuraavista painikkeista:

Ensimmäinen ikoni löytyy yläpalkista. Tällä muokkaat sen sivun asetuksia, jolla tällä hetkellä olet. Esimerkiksi painamalla painiketta sivulla yhteystiedot/toinen-testisivu/, muokkaat lihavoidun sivun asetuksia.

Kaksi seuraavaa ikonia (julkinen/piilotettu) löytyy kunkin sivun vierestä sivukartassa. Tällä pääset muokkaamaan minkä tahansa haluamasi sivun asetuksia.

Painikkeista aukeaa valikko, josta pääset valitsemaan mitä asetuksia haluat muokata:

Perusasetukset

Valitse ensin ylimmäisestä alasvetovalikosta mitä kieliversiota haluat muokata. Voit muokata seuraavia arvoja:

Sivun nimi

Tämä lisätään siinä vaiheessa, kun sivu lisätään. Tämä on navigaatiossa näkyvä sivun nimi. Voit vapaasti vaihtaa tätä. Mikäli tämä on jollain kieliversiolla tyhjä, ei sivua näytetä navigaatiossa. Tämä ei näy sivun meta-otsikkona, vaan se asetetaan erikseen Hakukoneoptimointi -osiossa.

Sivun nimi -kohdan alla on oletuksena ruksi Vaihda sivun URL -osoite vastaamaan uutta nimeä?. Tällä saat suoraan vaihdettua sivulle oikean URL -osoitteen. Tämä helpottaa mm. kieliversioiden tekoa, kun sivujen URL -osoitteita ei tarvitse erikseen käydä vaihtamassa. Mikäli et halua vaihtaa osoitetta, poista ruksi.

Kohdan alla on myös kohta Vaihda sivun META -otsikko vastaamaan uutta nimeä?. Tämä ei ole oletuksena virheiden minimoimiseksi. Valinnalla saa suoraan vaihdettua sivun META -otsikkoa (joka helpottaa kieliversioiden tekoa).

Sivupohja

Tästä voit määritellä sivun sivupohjan. Sivua lisättäessä tähän valitaan oletussivupohja. Sivupohjia voi olla useita erilaisia, ja sivupohja määrittää miten sivun palstat ja muokkausalueet asettuvat. Sivupohjat tehdään Synergian kautta, joten jos tarvitset uudenlaisen sivupohjan, ota meihin yhteyttä. HUOM! jos vaihdat sivupohjan valmiille sivulle, tyhjennetään kaikki sisältö (koska sivupohjat voivat sisältää eri määrän soluja).

Sisäinen linkki

Voit tehdä sisäisen linkin valitsemalla haluamasi sivun alasvetovalikosta. Sisäistä linkkiä navigaatiossa kannattaa käyttää vain silloin, kun tason pääsivu on tyhjä ja halutaan ohjata ensimmäiselle alasivulle.

Ulkoinen linkki

Pyri välttämään tämän käyttöä! Tähän voit laittaa linkin minne tahansa sivustolle (tai esim. PDF -tiedostoon). Tämä on yleensä hämäävä, koska käyttäjä olettaa pääsevänsä normaalille alasivulle.

Näkyvyys

Valitse ensin ylimmäisestä alasvetovalikosta mitä kieliversiota haluat muokata. Voit muokata seuraavia arvoja:

Julkinen / Piilotettu

Tästä voit määrittää onko sivu julkinen vai piilotettu. Mikäli sivu on piilotettu, ei sitä näytetä navigaatiossa. Pääsyä sivulle ei kuitenkaan estetä, eli suoralla URL -osoitteella sivua pääsee lukemaan (mm. uutissivu on usein piilotettu ja uutiset avautuvat sinne).

Julkaisupäivä

Voit määrittää sivulle julkaisupäivän. Mikäli julkaisupäivä on tulevaisuudessa, ei vierailija pääse sivulle (vaan näytetään 401 -sivu). Lue lisää kohdasta Sivuston asetukset. Kun klikkaat tekstikenttää, aukeaa kalenteri josta voit valita julkaisupäivän. Voit myös muokata julkaisupäivää kirjoittamalla sen tekstikenttään (päivän pitää olla annetussa formaatissa).

Lukuoikeus

Voit määrittää kuka sivulle pääsee:

Extranet -käyttäjäryhmät, joilla on oikeus nähdä tämä sivu

Mikäli lukuoikeus on Extranet -käyttäjät, voit valita tästä mitkä käyttäjäryhmät saavat lukea sivun. Extranet -toiminnallisuutta varten tarvitset lisähintaisen moduulin Extranet.

Hakukoneoptimointi

Kukin sivu kannattaa optimoida hakukoneille, jotta käyttäjä löytäisi sivulle paremmin mm. Googlen kautta. Foxy tarjoaa tähän tarvittavat työkalut. Google tarjoaa hyvät ohjeet hakukoneoptimointiin, jotka löydät osoitteesta: https://support.google.com/webmasters/answer/35291?hl=fi.

Valitse ensin ylimmästä alasvetovalikosta mitä kieliversiota haluat muokata. Voit muokata seuraavia arvoja:

Sivun URL

Voit vapaasti vaihtaa sivun URL -osoitetta (esim yhteystiedot/testisivu/toinen-testisivu. Tämä luodaan automaattisesti kun uusi sivu lisätään. Sivun URL vaikuttaa hakukonenäkyvyyteen, joten tämä kannattaa olla luettavassa muodossa (friendly-URL). URL -osoitteessa ei voi olla erikoismerkkejä, joten Foxy karsii ne automaattisesti pois. Foxy säilyttää myös aiemmat URL -osoitteet, eli jos vierailija pyrkii tälle sivulle (esimerkiksi kirjanmerkin kautta), ohjataan hänet 301 -ohjauksella oikealle sivulle.

Sivun otsikko (meta-title)

Voit määrittää sivun meta-titlen, joka näkyy mm. selainpalkissa ja Googlen hakutuloksissa sivun otsikkona. Hakukoneet käyttävät sivun otsikkoa hakiessaan tietoa sivulta, joten tämä kannattaa muuttaa vastaamaan sivun sisältöä. Etsi sivulta -painikkella voit pyrkiä etsimään osviittaa sivun sisällöstä.

Sivun kuvaus (meta-description)

Voit asettaa sivulle meta-descriptionin. Hakukoneiden kannalta tämä ei ole kovin tärkeä, koska tieto on vierailijalta piilossa (näkyy ainoastaan lähdekoodissa). Hakukoneet saattavat kuitenkin joskus näyttää tämän tekstin hakutuloksissa. Etsi sivulta -painikkeella voit pyrkiä etsimään osviittaa sivun sisällöstä.

Sivun muokkausoikeudet

Tästä osiosta voit määrittää mitkä Foxy -käyttäjäryhmät pääsevät sivua muokkaamaan. Valitse ensin mille kielelle oikeudet asetetaan. Tämän jälkeen voit valita mitkä Foxy -käyttäjäryhmät pääsevät sivua päivittämään. Järjestelmänvalvojille annetaan aina oikeus sivun päivitykseen. Annetut oikeudet periytyvät sivukartassa alaspäin, eli kaikille sivun alatasoille annetaan vastaavat oikeudet.

Sivun muokkausoikeuksiin on saatavilla erillinen, helppokäyttöisempi työkalu. Lue lisää osiosta Sivuston muokkausoikeudet.

Sivun koodit

Tästä osiosta voit lisätä sivulle javascript -koodeja. Voit lisätä koodeja <head> -tagin sisään, <body> -tagin jälkeen tai ennen </body> -tagia. Koodeja saatetaan tarvita mm. upotuskoodien lisäykseen. Seuraa tarkasti annettuja ohjeita!

Voit asettaa koko sivuston laajuisia koodeja (mm. seurantakoodeja) Sivuston asetukset -osiosta.

Usein kysytyt kysymykset

En näe kaikkia valintoja, miksi?

Sinulla ei ole oikeutta muokata ko. sivun asetuksia. Ota yhteys järjestelmänvalvojaan.

Sivu ei ole piilossa, mutta se ei silti näy navigaatiossa, miksi?

Tähän vaikuttaa monet seikat. Tarkista että sivulla on Sivun nimi valitulla kieliversiolla. Tarkista ettei Julkaisupäivä ole tulevaisuudessa. Tarkista että Sivun lukuoikeus on Kaikki.

Hakukoneoptimointi / Etsi sivulta ei löydä mitään, miksi?

Tämä valinta pyrkii hakemaan osviittaa sivun sisällöstä. Eli sivulle pitää ensin tehdä sisältö, jotta tätä valintaa pystytään hyödyntämään.

Tekemäni muutokset Hakukoneoptimointiin eivät vaikuta Googleen tms. miksi?

Hakukoneilla on tietyt päivittymisajat, mm. Google päivittyy n 2-4 viikon välein. Eli muutoksissa saattaa kestää jonkin aikaa.

Muokkasin sivun koodeja, ja jotain outoa tapahtui?

Älä lisää tarpeettomia koodeja. Seuraa aina tarkasti ohjeita. Mikäli joku ei toimi kuten pitäisi, ota meihin yhteyttä.