Valmiin sisällön hyödyntäminen

Synergia Foxy pyrkii helpottamaan ylläpitoa valmiin sisällön monipuolisella hyödyntämisellä. Perusidea on se, että jo kerran tehtyä sisältöä ei tarvitse tehdä uudestaan. Foxyssa on seuraavat tavat valmiin sisällön hyödyntämiseen:

Tuo tiedosto

Kunkin tyhjän solun yläpuolelta löytyy Toiminnot -valikko. Valikosta löytyy Tuo tiedosto -painike. Tätä työkalua käytetään, kun halutaan tuoda valmis tiedosto tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmasta (esim. Word tai Excel). Tiedoston tuonti konvertoi tuodun sisällön validiksi HTML -koodiksi säilyttäen muotoilut ja kuvat järkeviltä osin. Tuonnin jälkeen palataan muokkaustilaan, eli tuotua sisältöä ei tallenneta ilman tallennuspainiketta. Voit siis tehdä hienosäätöä tuotuun sisältöön ennen julkaisua.

Tiedoston tuonti -painike löytyy myös editorista, jolloin voit tuoda tiedoston valmiin sisällön joukkoon:

Tuo sisältö toiselta sivulta

Voit tuoda sisällön toiselta sivulta Toiminnot -valikosta löytyvästä Tuo sisältö toiselta sivulta -painikkeesta. Voit valita aukeavasta ikkunasta kielen, sekä sivun jolta sisältö tuodaan. Näet kultakin sivulta listan mahdollisista sisällöistä. Kun klikkaat sisältöä, palataan muokkaustilaan, jolloin voit vielä muokata tuotua sisältöä. Sisällöstä tehdään kopio, eli päivitykset eivät vaikuta alkuperäiseen sisältöön.

Kopioi tämä sisältö / Tuo kopioitu sisältö

Voit kopioida solun sisällön Toiminnot -valikosta löytyvästä Kopioi tämä sisältö -painikkeesta. Jos jotain sisältöä on välimuistissa, voit tuoda sen haluttuun soluun samasta valikosta painikkeella Tuo kopioitu sisältö. Tämän jälkeen palataan muokkaustilaan, jolloin voit vielä muokata tuotua sisältöä. Sisällöstä tehdään kopio, eli päivitykset eivät vaikuta alkuperäiseen sisältöön.

Kierrätettävä sisältö

Jos haluat sivustolle tekstin, joka toistuu useilla sivuilla täsmälleen samanlaisena, voit käyttää moduulia statictext (Kierrätettävä sisältö). Tällöin sinun ei tarvitse tehdä päivitystä kaikille sivuille erikseen, vaan muutokset päivittyvät joka paikkaan jossa moduuli on käytössä. Voit lukea lisää moduulin käytöstä osiosta Moduulit/Kierrätettävä sisältö.

Saat tehtyä mistä tahansa sisällöstä kierrätettävän Toiminnot -valikosta löytyvästä Tee tästä kierrätettävä sisältö -painikkeesta. Anna aukeavaan ikkunaan uusi moduulin otsikko.

Palauta aiempi sisältö

Mikäli olet muokannut sisältöä, voit palauttaa aiemman version Palauta aiempi sisältö -painikkeella. Foxy pitää sisällön tallessa yhden tallennusaskeleen taaksepäin. Toiminnon jälkeen palataan muokkaustilaan, jonka voit halutessasi tallentaa. Nykyinen sisältö tallennetaan aiemmaksi sisällöksi.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi en voi tuoda PDF -tiedostoa 'Tuo tiedosto' -toiminnolla?

PDF on esitysformaatti, jossa varsinainen lähdekoodi ei välttämättä näytä yhtään samalta kuin Adobe Readerissa. Lisäksi PDF -tiedostot toimivat yleensä suoraan selaimella, joten ne voidaan lisätä sivustolle normaalina linkkinä.

'Tuo tiedosto' ei näytä samalta kuin lähdetiedostossa, miksi?

Toiminto säilyttää muotoilut vain järkeviltä osin. Esimerkiksi fonttimääritteet, tekstin taustavärit, tasaukset ja muut turhat muotoilut poistetaan. Jos otsikkotyylejä ei olla määritelty lähdetiedostoon, pyritään otsikot lisäämään vaihtuvan fonttikoon mukaan. Voit tehdä muutoksia sisältöön vielä ennen tallennusta.

Jääkö tuotu tiedosto palvelimelle?

Ei. Tiedosto poistetaan heti konvertoinnin jälkeen.

Miten kuvia käsitellään 'Tuo tiedosto' -toiminnolla?

Kuvat tuodaan oikeina kuvina, ja ne piennetään ympäröivän alueen maksimileveyteen. Kuva lisätään materiaalipankkiin, joten voit hyödyntää sitä muillakin sivuilla. Koska emme tiedä kuvan tiedostonimeä, annetaan sille oletuksena numerosarja nimeksi. Voit muuttaa tämän mieleiseksesi materiaalipankista.

Miksi en voi tehdä näitä toimintoja valmiin sisällön päälle?

Sinun täytyy ensin poistaa sisältö. Näin saadaan tuplavarmistus, että sisältö on varmasti turha.