Tapahtumapalsta

(events, events_small)

Tapahtumapalsta on oiva työkalu tulevien tapahtumien esittämiseen. Palsta antaa mahdollisuuden mm. tapahtumapäivän ja kellonajan asettamiseen. Tapahtumapalsta itsessään listaa kaikki tulevat tapahtumat päivä kerrallaan. Mikäli tapahtuma on monipäiväinen, se listataan kaikkinä päivinä kun tapahtuma on.

Muokkaus

Pääset muokkaamaan tapahtumaa painamalla sen kohdalla kynä -painiketta. Muokkauksessa on seuraavat kentät:

Yleiset / Otsikko

Kullakin tapahtumalla tulee olla otsikko. Otsikko näytetään yleensä listauksessa ja erillisellä Tulevat tapahtumat -palstalla (events_small).

Yleiset / Ingressi

Tähän kohtaan voit kirjoittaa pienen johdantotekstin tapahtumalle.

Teksti

Tähän tulee varsinainen tapahtuma. Käytössäsi on tuttu editori, joten voit lisätä mm. kuvia ja linkkejä.

Kuva(t)

Voit ladata tapahtumalle kuvan. Mikäli kuvan täytyy olla tietyn kokoinen, saat rajattua kuvan valittuasi sen koneeltasi.

Voit valita kuvan myös suoraan materiaalipankista kansio-painikkeesta. Jos kuvan täytyy olla tietyn kokoinen, vain sopivan  kokoiset kuvat näytetään listauksessa.

Tapahtuman ajankohta

Tapahtuman ajankohtaan liittyvillä kentillä pääset valitsemaan milloin tapahtuma pidetään. Jos kyseessä on yksittäinen tapahtuma, voit valita kalentereista helposti ajan, esim 2015-09-01 10:00 ja 2015-09-01 11:00. Mikäli tapahtuma on toistuva, tai useampipäiväinen, tulee sinun valita myös tapahtumapäivät.

Tapahtuman ajankohta / Tapahtuman alkamispäivä

Valitse kalenterista tapahtuman alkamispäivä ja alkamiskellonaika. Voit myös kirjoittaa päivän samassa muodossa suoraan tekstikenttään.

Tapahtuman ajankohta / Tapahtuman loppumispäivä

Valitse kalenterista tapahtuman loppumispäivä ja loppumiskellonaika. Voit myös kirjoittaa päivän samassa muodossa suoraan tekstikenttään.

Tapahtuman ajankohta / Tapahtumapäivät

Valitse päivät, jolloin tapahtuma pidetään. Jos tapahtuma esim. kestää perjantaista sunnuntaihin, valitse alkamispäiväksi perjantai ja alkukellonaika. Valitse loppumispäiväksi sunnuntai ja loppumiskellonaika. Valitse tapahtumapäiviksi perjantai, lauantai ja sunnuntai.

Tapahtuman ajankohta / Piilotetaanko kellonaika?

Mikäli et halua näyttää kellonaikaa tämän tapahtuman kohdalla, voit piilottaa sen. Tällöin sinun kannattaa antaa tarkempi kuvaus ajankohdasta Teksti -kenttään.

Näkyvyys / Hyväksytty

Mikäli Ei, tapahtumaa ei näytetä laisinkaan sivulla.

Näkyvyys / Julkaisupäivä

Mikäli jätät julkaisupäivän valitsematta, julkaistaan tapahtuma samantien. Voit valita päivän kalenterista painamalla tekstikentän kohdalla. Voit myös kirjoittaa esim. kellonajan suoraan tekstikenttään.

Näkyvyys / Kategoriat

Tästä voit määritellä kaikki kategoriat, joihin tämä tapahtuma kuuluu.

Näkyvyys / Tapahtuman tyyppi

Tästä voit määritellä tapahtuman tyypin.

Suora linkitys / Tiedosto

Voit linkittää tapahtuman suoraan esimerkiksi PDF -tiedostoon. Tällöin listauksen Lue lisää -linkki avaa tiedoston uuteen välilehteen. Jos haluat poistaa linkityksen, ruksaa Poista tiedosto ja tallenna.

Voit valita tiedoston myös suoraan materiaalipankista kansio-painikkeesta.

Suora linkitys / Linkki

Voit linkittää uutisen suoraan toiselle sivulle. Syötä tähän haluamasi URL. Jos haluat poistaa linkityksen, tyhjennä kenttä ja tallenna.

Suora linkitys / Linkkiteksti

Tällä voit yliajaa Asetukset -kohdassa annetun Lue lisää -tekstin tapahtumakohtaisesti.

Voit tallentaa tai kumota muutoksesi seuraavilla ikoneilla (tai Tallenna / Kumoa -napeilla):

Poisto

Voit poistaa yksittäisiä tapahtumia lopullisesti tällä painikkeella. Mahdolliset kuvat / tiedostot säilyvät kuitenkin materiaalipankissa.

Toiminnot

Työkalun yllä on seuraavat painikkeet:

Lisää uusi tapahtuma

Tällä painikkeella voit lisätä uuden tapahtuman. Käytössäsi on sama lomakepohjainen työkalu kuin muokkauksessakin.

Näytä kaikki tapahtumat

Täältä näet kaikki tapahtumat tekstimuotoisena luettelona. Pääset muokkaamaan haluamaasi tapahtumaa klikkaamalla sen otsikkoa. Voit poistaa tapahtuman X -painikkeella. Mikäli tapahtuma näkyy listalla harmaana, ei sitä näy jostain seuraavista syistä johtuen tällä sivulla:

Muokkaa kategorioita

Täällä voit muokata tapahtumakategorioita. Voit valita kunkin tapahtumamoduulin kohdalla mitä kategorioita näytetään, joten voit hyödyntää kategorioita mm. kieliversioiden rakentamiseen. Voit luoda kategorioita rajattomasti. Yksittäiset tapahtumat voivat kuulua useampaan kategoriaan. Mikäli asetat kategorian vain Extranet -käyttäjille, sitä ei pääse lukemaan kuin Extranet -käyttäjät (vaikka kategoria olisi asetettu tulostumaan tälle sivulle).

Muokkaa tapahtumatyyppejä

Täällä voit muokata tapahtumatyyppejä. Tyyppejä voivat olla esimerkiksi elokuvat, musiikki, teatteri, näytelmät ym. Voit valita kunkin tapahtumamoduulin kohdalla mitä tyyppejä näytetään, joten voit hyödyntää tyyppejä mm. kieliversioiden rakentamiseen. Voit luoda tyyppejä rajattomasti. Yksittäinen tapahtuma on aina yhtä tyyppiä.

Asetukset

Täältä voit muokata moduulin asetuksia. Voit valita ylimmäisestä alasvetovalikosta mitä asetuksia haluat muokata.

Perusasetukset

Dynaamisen moduulin nimi

Tästä voit vaihtaa moduulin otsikkoa.

Kuinka monta päivää eteenpäin tapahtumia näytetään

Voit valita, kuinka monta päivää meneillään olevasta päivästä eteenpäin näytetään.

Valitse kategoriat, jotka näytetään

Tästä voit valita kaikki kategoriat, joihin asetetut tapahtumat tässä moduulissa näytetään. Voit muokata kategorioita kohdasta Muokkaa kategorioita.

Rajaa näytettävät tyypit

Tästä voit rajata näytettävät tyypit. Mikäli mitään ei ole valittuna, näytetään kaikki tyypit.

Näytetäänkö SOME -jakopainikkeet?

Voit valita annetaanko käyttäjälle mahdollisuus jakaa tapahtuma mm. Facebookissa.

SOME -jakopainikkeiden koko

Voit määritellä myös SOME -jakopainikkeiden koon (normaali, isompi tai isoin).

Tekstit

Voit vapaasti muokata moduulin tekstejä. Näin mm. kieliversioiden tekeminen on helppoa.

Otsikko

Voit antaa koko tapahtumapalstalle otsikon tässä. Voit määritellä otsikkoa ympäröivän tagin edistyneistä asetuksista.

Ei tapahtumia -teksti

Mitä näytetään, jos yhtään tapahtumaa ei ole.

Lue lisää -teksti

Kunkin tapahtuman kohdalle lisättävä Lue lisää -linkki.

'Takaisin' -linkin teksti

Avatun tapahtuman Takaisin -linkin teksti. Palaa yhden askeleen taaksepäin, eli jos tapahtuma on avattu esim. etusivulta, palataan tänne.

'Kaikki tapahtumat' -linkin teksti

Avatun tapahtuman Kaikki tapahtumat -linkin teksti. Avaa tapahtumien listaussivun.

'Tapahtumaa ei löytynyt' -teksti

Mikäli tapahtumaa ei jostain syystä löydy, määrittele mikä teksti näytetään.

'Viikonpäivät' -teksti

Viikonpäivät -teksti (jos tapahtuma on useammalla päivällä, näytetään tämä teksti ennen tapahtumapäivien listausta).

Viikonpäivälistaus alkaa maanantaista?

Jos ei, viikonpäivälistaus alkaa sunnuntaista.

Päivämäärän muoto

Voit valita missä muodossa päivämäärä näytetään.

Näytä kellonaika

Voit valita missä muodossa tapahtuman alkamis-, ja loppumiskellonajat näytetään.

Päivämäärän ja kellonajan eroitin

Voit määritellä erottimen päivämäärän ja kellonajan väliin, esim 12.8.2014 klo 16:00.

Käytettävät viikonpäivät

Voit määritellä viikonpäivät sunnuntaista alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta viikonpäivän näkymään.

Käytettävät lyhenteet viikonpäivistä

Voit määritellä lyhenteet viikonpäivistä sunnuntaista alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta viikonpäivän lyhenteen näkymään.

Käytettävät kuukaudet

Voit määritellä kuukaudet tammikuusta alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta kuukauden näkymään.

Käytettävät lyhenteet kuukausista

Voit määritellä lyhenteet kuukausista alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta kuukauden lyhenteen näkymään.

Hakukone

Täältä voit muokata tapahtumapalstan yläpuolelle tulostuvaa hakukonetta. Hakukoneella käyttäjä voi mm. vaihtaa päivämäärää tai rajata tyyppejä.

Näytetäänkö hakukone?

Jos ei, hakukonetta ei tulosteta.

Alkamispäivä -teksti

Teksti ennen alkamispäivä -valikkoa.

Loppumispäivä -teksti

Teksti ennen loppumispäivä -valikkoa.

Tyyppirajaus -teksti

Teksti ennen tyyppirajausta.

Kaikki tyypit -teksti

Kaikki tyypit -teksti tyyppirajaus -valikossa.

Hakunapin teksti

Hae -napin teksti.

Usein kysytyt kysymykset

Latasin kuvan / syötin otsikon / syötin tekstin, mutta tapahtuman kohdalla ei näy muutoksia, miksi?

Näytettävät tiedot riippuvat täysin asetuksista määriteltyyn muotoiluun. Yleensä kaikkia tietoja ei tarvita. Yläpalkista löytyvällä esikatselu -painikkeella voit katsoa miltä tapahtuma näyttää julkaistuna.

Lisäsin tapahtuman, mutta sitä ei näy sivulla, miksi?

Tarkista että tapahtuma kuuluu kategoriaan, joka on linkitettynä kyseiseen moduuliin. Tarkista, ettei julkaisupäivä ole tulevaisuudessa. Tarkista, ettei tapahtuma ole jo mennyt.

Poistin uutisen vahingossa, saanko sen palautettua?

Et. Lataamasi kuva kuitenkin säilyy materiaalipankissa, joten voit downloadata sen sieltä, ja rakentaa tapahtuman uudestaan. Mikäli kuitenkin haluat palauttaa tietokannan, otamme siitä varmuuskopiot joka yö kello 00:00. Ota meihin yhteyttä samantien.

Miten Tulevat tapahtumat -moduuli eroaa tapahtumista?

Tapahtumapalstan mukana tulee Tulevat tapahtumat(events_small) -moduuli. Tätä käytetään yleensä näyttämään esim. etusivulla seuraavat tapahtumat. Moduulissa ei voi suoraan muokata tapahtumia, vaan kynä -painikkeella siirrytään tapahtumalistaus -sivulle. Moduulin asetuksista voit määritellä mm. näytetäänkö moduuli jos yhtään tapahtumaa ei ole.