Lomake

(form)

Lomakemoduulilla voit helposti lisätä lomakkeita sivullesi. Lomakkeet voi asettaa lähtemään haluttuun sähköpostiin.

Muokkaus

Pääset muokkaamaan lomaketta painamalla kynä -painiketta. Lomaketta muokataan sen alla löytyvällä lomakepohjaisella työkalulla.

Uuden kentän lisäys / muokkaus

Voit lisätä uuden kentän valitsemalla Lisää uusi kenttä, tai voit muokata kenttää painamalla sen kohdalla kynä -painiketta. Tällöin siirrytään lomakkeen alle, jossa on työkalu kentän lisäykseen tai muokkaukseen.

Tyyppi

Valitse kentän tyyppi. Valittavissasi on kaikki www -lomakkeella tarvittavat lomakekentät. Sähköposti -kenttää käytettäessä tarkistetaan, onko käyttäjä syöttänyt sähköpostiosoitteen oikeassa muodossa.

Pakollinen?

Voit määritellä onko kenttä pakollinen vai ei. Mikäli kenttä on pakollinen, ei lomaketta lähetetä ennen kuin käyttäjä on sen täyttänyt.

Otsikko / teksti

Anna kentälle otsikko tai teksti (esim. kappale -valinnan kanssa).

Mahdolliset arvot

Mikäli kenttä on joko Monivalinta (checkbox), Valinta (radio) tai Valinta (select), sinun tulee antaa mahdolliset arvot. Syötä tähän arvot puolipisteellä (;) eroteltuna, esim ensimmäinen; toinen; kolmas.

Piilotetaanko otsikko?

Mikäli kentän tyyppi on Monivalinta (checkbox), Valinta (radio) tai Valinta (select), voit halutessasi piilottaa kentän otsikon.

Voit lisätä kentän tai peruuttaa kentän lisäyksen seuraavilla painikkeilla:

Uudet kentät lisätään lomakkeen loppuun. Mikäli sinun tarvitsee vaihtaa kentän paikkaa, voit tehdä niin ylös / alas -nuolilla. Voit poistaa kentän painamalla sen kohdalla seuraavaa painiketta:

Mitään muutoksia lomakkeeseen ei julkaista, ennen kuin tallennat koko lomakkeen sen yläpuolelta löytyvästä painikkeesta:

Näytä lähetetyt (tallennetut) lomakkeet

Täältä pääset katsomaan kaikkia lähetettyjä lomakkeita (mikäli lomake on asennettu tallentamaan tiedot tietokantaan).

Hae kentät toisesta lomakkeesta

Tällä valinnalla voit hakea kentät toisesta lomakkeesta. Haettujen kenttien muokkaus ei vaikuta alkuperäiseen lomakkeeseen.

Poista kaikki kentät

Tällä valinnalla voit tyhjentää lomakkeen. Tätä tarvitsee yleensä käyttää vain kun luot kopion toisesta moduulista.

Asetukset

Täältä voit muokata moduulin asetuksia. Voit valita ylimmäisestä alasvetovalikosta mitä asetuksia haluat muokata.

Perusasetukset

Dynaamisen moduulin nimi

Tästä voit vaihtaa moduulin otsikkoa.

Sähköpostiosoitteet, johon lomake lähetetään

Tähän voit antaa kaikki sähköpostiosoitteet joihin lomake lähetetään. Erottele sähköpostiosoitteet puolipisteellä (;). Mikäli yhtään oikeaa sähköpostiosoitetta ei ole asetettu, lomake ei ole toiminnassa.

Lähtevän viestin otsikko

Tästä voit määritellä mikä on lähettävän sähköpostiviestin otsikko. Sähköpostiviesti saapuu yllä mainittuihin osoitteisiin.

Käytetäänkö CAPCTHA -varmistusta?

Voit lisätä lomakkeelle CAPTCHA -varmistuksen, joka estää automaattisten roskapostibottien lomakelähetykset.

Tallennetaanko lähetetyt lomakkeet?

Tällä asetuksella voit määritellä haluatko tallentaa lomakkeelta lähetetyt tiedot tietokantaan. Tietoja voi tarkastella kohdasta 'Näytä lähetetyt (tallennetut) lomakkeet'. Asetus on hyvä, jos käytät lomaketta esimerkiksi tapahtumaan ilmoittautumiseen.

Maksimimäärä lähetettäviä lomakkeita

Mikäli käytät lomaketta esimerkiksi ilmoittautumislomakkeena, voit määritellä monta lomaketta voidaan lähettää maksimissaan. Lomaketta ei enää näytetä kun maksimimäärä täyttyy.

Viimeinen lähetyspäivä

Voit myös määritellä lomakkeella viimeisen lähetyspäivän kellonajan tarkkuudella. Toiminto on kätevä mm. ilmoittautumislomakkeissa. Lomaketta ei enää näytetä  viimeisen lähetyspäivän jälkeen.

Tekstit

Lähetä -napin teksti

Määrittele Lähetä -napin teksti.

Tyhjennä -napin teksti

Määrittele Tyhjennä -napin teksti. Jos tämä on tyhjä, ei nappia näytetä laisinkaan.

Onnistunut lähetys -teksti

Mikä teksti näytetään kun lomake on lähetetty onnistuneesti.

Epäonnistunut lähetys -virheteksti

Mikä virheteksti näytetään kun pakollisia kenttiä ei ole täytetty.

Maksimi tiedostokoko -teksti

Mikä virheteksti näytetään, mikäli käyttäjä pyrkii lisäämään yli 3Mb kokoista tiedostoa (Tiedosto / file -tyypin kenttiin).

Sähköpostiosoite väärässä muodossa -virheteksti:

Mikä virheteksti näytetään, mikäli käyttäjä syöttää sähköposti -tyyppisen kentän väärässä muodossa.

Maksimimäärä täynnä -virheteksti

Virheteksti mikä näytetään, mikäli Maksimimäärä lähetettäviä lomakkeita on täynnä.

Viimeinen lähetyspäivä mennyt -virheteksti

Virheteksti mikä näytetään, mikäli viimeinen lähetyspäivä on mennyt ohitse.

Takaisin -teksti

Takaisin -linkin teksti. Mikäli tämä on tyhjä, ei linkkiä näytetä.

CAPTCHA -ohjeteksti

Voit antaa ohjeet CAPTCHAn täyttöön. CAPTCHAssa on aina viisi kirjainta.

Väärä CAPTCHA -virheviesti

Mikä teksti näytetään jos CAPTCHA on täytetty väärin.

Usein kysytyt kysymykset

Lisäsin lomakkeen, mutta se ei ole toiminnassa, miksi?

Tarkista, että olet syöttänyt asetuksiin voimassa olevan sähköpostiosoitteen.

Lomake ei tule perille?

Tarkista asetuksista sähköpostiosoite. Jos sähköpostiosoite on oikea, tarkista roskapostilaatikkosi (ja aseta lähettäjä turvalliseksi).

Miten tiedosto -tyypin kentät lähetetään.

Ne tulevat sähköpostiisi liitetiedostona. Tästä syystä niiden maksimikoko on 3Mb.