(listing)

Listausmoduulia käytetään muotoilultaan toistuvien elementtien hallintaan. Hyvä esimerkki tästä on yhteystietolistaus, jossa on kuva vasemmalla ja tekstit oikealla. Moduulia saatetaan kuitenkin hyödyntää moniin muihinkin tarkoituksiin.

Muokkaus

Pääset muokkaamaan yksittäisiä elementtejä kynä -painikkeella. Voit asettaa yksittäisille elementeille seuraavat tiedot:

Otsikko

Yhteystiedoissa otsikko on yleensä nimi tai titteli.

Sisäinen linkki

Voit linkittää elementin jollekin sivustosi sivulle. Valitse sivu listasta.

Ulkoinen linkki

Voit myös linkittää listaelementin ulkoisesti. Ulkoinen linkki yliajaa mahdollisen sisäisen linkin. Syötä tähän haluamasi URL -osoite.

Ulkoisen linkin avulla voit myös linkittää elementin suoraan tiedostoon. Voit valita tiedoston materiaalipankista kansio-painikkeesta.

Teksti

Tähän syötetään yleensä pidempi teksti (käytössäsi on editori). Yhteystiedoissa tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta.

Kuva(t)

Voit yleensä ladata myös kuvan. Mikäli kuvan täytyy olla tietyn kokoinen, saat rajattua kuvan valittuasi sen koneeltasi. Voit valita kuvan myös suoraan materiaalipankista kansio-painikkeesta. Jos kuvan täytyy olla tietyn kokoinen, vain sopivan kokoiset kuvat näytetään listauksessa.

Listauksen muotoilu vaikuttaa siihen mitä näistä kentistä näytetään ja miten. Ympäröivän elementin muotoilut määritellään yleensä jo sivun rakennusvaiheessa.

Voit tallentaa tai kumota muutoksesi seuraavilla painikkeilla (tai Tallenna / Kumoa -napeilla):

Poisto

Voit poistaa yksittäisiä listaelementtejä tällä painikkeella. mahdolliset kuvat säilyvät kuitenkin materiaalipankissa.

Toiminnot

Työkalun yllä on seuraavat painikkeet:

Lisää uusi

Tällä painikkeella voit lisätä uuden listaelementin. Käytössäsi on sama lomakepohjainen työkalu kuin muokkauksessakin. Uusi listaelementti lisätään oletuksena listan loppuun.

Näytä kaikki

Täältä voit näyttää koko listan tekstimuotoisena luettelona. Mikäli sinun tarvitsee muuttaa elementtien järjestystä, voit tehdä sen raahaamalla. Pääset muokkaamaan haluamaasi elementtiä klikkaamalla sen otsikkoa. Voit poistaa yksittäisen elementin X -painikkeella.

Tyhjennä lista

Voit tyhjentää listan tällä painikkeella. Tätä tarvitsee yleensä käyttää vain siinä vaiheessa, kun moduuli tuodaan kopiona sivulle (eli tehdään vastaava lista, muttei kuitenkaan sama lista).

Kopioi arvot toisesta listasta

Voit myös kopioida arvot toisesta olemassaolevasta listasta. Voit valita erikseen kopioitavat elementit. Elementit eivät vaikuta toisiinsa, eli mahdolliset päivitykset eivät vaikuta alkuperäisiin elementteihin.

Asetukset

Täältä voit muokata moduulin asetuksia. Voit valita ylimmäisestä alasvetovalikosta mitä asetuksia haluat muokata.

Perusasetukset

Dynaamisen moduulin nimi

Tästä voit vaihtaa moduulin otsikkoa.

Tekstit

Voit antaa listalle otsikon. Otsikko näytetään listan yläpuolella.

Usein kysytyt kysymykset

Latasin kuvan / syötin otsikon / syötin tekstin, mutta elementin kohdalla ei näy muutoksia, miksi?

Näytettävät tiedot riippuvat täysin asetuksista määriteltyyn muotoiluun. Yleensä kaikkia tietoja ei tarvita. Yläpalkista löytyvällä Esikatselu -painikkeella voit katsoa miltä elementti näyttää julkaistuna.

Miten saan tehtyä listan, joka päivittyy kaikille sivuille muutosten yhteydessä?

Voit lisätä listamoduulin eri sivuille valmiina moduulina (ei kopioina), jolloin päivitykset vaikuttavat kullekin sivulle.

Poistin listaelementin vahingossa, saanko sen palautettua?

Et. Lataamasi kuva kuitenkin säilyy materiaalipankissa, joten voit downloadata sen sieltä, ja rakentaa listaelementin uudestaan. Mikäli kuitenkin haluat palauttaa tietokannan, otamme siitä varmuuskopiot joka yö kello 00:00. Ota meihin yhteyttä samantien.