Kuvagalleria

(gallery)

Kuvagalleria -työkalulla saat helposti luotua näyttäviä kuvagallerioita. Kuvien mallilla ei ole väliä, vaan niistä tehdään yleensä näyttävä ruudukko. Voit ladata kuvatiedoston valitsemalla Lataa kuvatiedosto -kenttään omalta koneeltasi joko JPG, GIF, PNG tai ZIP -tiedoston. ZIP (pakattu) -tiedoston avulla voit ladata useamman kuvan kerrallaan. Uudet kuvat lisätään oletuksena gallerian ensimmäiseksi. Kuvat aukeavat yleensä lightboxiin täysikokoisina kun niitä klikataan.

Muokkaus

Voit muokata kuvia kynä -painikkeella. Voit syöttää kuvalle seuraavat kentät:

Kuva

Voit ladata kuvan tästä. Mikäli lataat kuvan toisen päälle, säilyy alkuperäinen kuva materiaalipankissa.

Kuvan otsikko / alt -teksti

Voit asettaa kuvalle otsikon. Riippuen gallerian asetuksista, otsikko voidaan näyttää listauksessa kuvan alla. Otsikko näytetään aina avatun kuvan alla. Otsikko on myös kuvan alt -teksti (hakukoneita varten).

Kuvausteksti

Voit määritellä mikä teksti näytetään avatun kuvan alla (otsikon alapuolella).

Voit tallentaa tai kumota muutoksesi seuraavilla ikoneilla (tai Tallenna / Kumoa -napeilla):

Poisto

Voit poistaa yksittäisiä kuvia tällä painikkeella. Kuvat säilyvät kuitenkin materiaalipankissa.

Kuvan kiertäminen

Voit kiertää kuvaa myötä tai vastapäivään kuvan yllä olevilla painikkeilla. Kuvan kiertäminen tapahtuu reaaliaikaisesti.

Toiminnot

Työkalun yllä on seuraavat painikkeet

Lisää uusi kuva

Tästä voit lisätä kuvan, mikäli haluat antaa sille samantien otsikon tai kuvaustekstin. Muutoin kannattaa käyttää Lataa kuvatiedosto -kenttää. Käytössäsi on sama lomakepohjainen työkalu, kuin muokkauksessa.

Näytä kaikki

Täältä näet kaikki kuvat yhtenä listana. Voit muuttaa kuvien järjestystä raahaamalla. Pääset muokkaamaan kuvaa klikkaamalla sen kohdalla. Voit poistaa kuvan X -painikkeella.

Tyhjennä galleria

Tästä voit tyhjentää gallerian. Tätä tarvitsee yleensä käyttää vain, jos tuot gallerian kopiona sivulle. Kuvat säilyvät materiaalipankissa.

Hae kuvat toisesta galleriasta

Voit halutessasi hakea kuvat toisesta galleriasta. Kuvat lisätään gallerian alkuun. Mahdolliset muutokset haettuihin kuviin eivät vaikuta alkuperäiseen galleriaan.

Asetukset

Täältä voit muokata moduulin asetuksia. Voit valita ylimmäisestä alasvetovalikosta mitä asetuksia haluat muokata.

Perusasetukset

Dynaamisen moduulin nimi

Tästä voit vaihtaa moduulin otsikkoa.

Avataanko kuva lightboxiin

Voit määritellä avataanko kuva lightboxiin. Mikäli käyttäjä ei ole sallinut javascriptiä (tai ruudun koko on liian pieni), avataan kuva uuteen välilehteen.

Thumbnail -kuvan leveys

Tästä voit määritellä minkä kokoinen thumbnail -kuva on oletuksena. Mikäli kuvat asetetaan ruudukkoon, kuva ei välttämättä ole juuri tämän kokoinen (leveys riippuu ympäröivän alueen koosta).

Näytä otsikko

Voit valita, näytetäänkö kuvan otsikko jo listauksessa.

Näytä kuvausteksti jo listauksessa

Voit valita, näytetäänkö kuvausteksti jo listauksessa.

Näytä kuvan download -linkki

Voit valita, annetaanko käyttäjälle mahdollisuus ladata kuva suoraan omalle koneelleen.

Valitse mitä näytetään kuvan tiedoissa

Voit valita tiedot, joita listauksessa näytetään.

Tekstit

Otsikko

Voit antaa koko gallerialle otsikon tässä. Voit määritellä otsikkoa ympäröivän tagin edistyneistä asetuksista.

Ingressiteksti

Voit antaa koko gallerialle esittelytekstin tässä.

Edellinen -teksti

Voit määritellä Edellinen kuva -tekstin.

Seuraava -teksti

Voit määritellä Seuraava kuva -tekstin.

Ladataan -teksti

Voit määritellä tekstin, joka näkyy kun kuvaa ladataan.

Ei kuvia -teksti

Voit määritellä tekstin, joka näkyy mikäli yhtään kuvaa ei ole.

Lataa kuva -teksti

Tässä voit määritellä tekstin download -linkille.

Päivämäärän muoto

Voit valita missä muodossa päivämäärä näytetään.

Näytä kellonaika

Voit valita näytetäänkö (julkaisu)kellonaika ja missä muodossa.

Päivämäärän ja kellonajan eroitin

Voit määritellä erottimen päivämäärän ja kellonajan väliin, esim 12.8.2014 klo 16:00.

Käytettävät viikonpäivät

Voit määritellä viikonpäivät sunnuntaista alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta viikonpäivän näkymään.

Käytettävät lyhenteet

Voit määritellä lyhenteet viikonpäivistä sunnuntaista alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto- kohdasta viikonpäivän lyhenteen näkymään.

Käytettävät kuukaudet

Voit määritellä kuukaudet tammikuusta alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta kuukauden näkymään.

Käytettävät lyhenteet kuukausista

Voit määritellä lyhenteet kuukausista alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta kuukauden lyhenteen näkymään.

Usein kysytyt kysymykset

Vaihdoin thumbnail -kuvan leveyttä, mutta thumbnail -kuva ei ole tämän kokoinen - miksi?

Mikäli kuvat asetellaan ruudukkoon, niiden leveys määräytyy ympäröivän alueen mukaan.

Poistin kuvan vahingossa, saanko sen palautettua?

Et. Kuvat säilyvät kuitenkin materiaalipankissa, josta voit ladata ne omalle koneellesi ja lisätä galleriaan uudestaan. Mikäli haluat palauttaa sivuston, ota meihin välittömästi yhteyttä, koska otamme joka yö klo 00:00 varmuuskopion tietokannasta.