Kuvaesitys

(images)

Kuvaesitystä käytetään silloin, kun sivulla oleva kuva täytyy olla juuri tietyn kokoisena. Yleensä tällä tarkoitetaan sivun ns. fiiliskuvaa.

Muokkaus

Pääset muokkaamaan kutakin kuvaa joko painamalla kynä -painiketta, tai Näytä kaikki -valikon kautta. Muokkauksessa on seuraavat kentät:

Valitse kuva koneeltasi

Tästä voit vaihtaa kuvan. Latauksen jälkeen saat käyttöösi samat työkalut kuin uutta lisättäessä. Alkuperäinen kuva säilyy materiaalipankissa

Voit valita kuvan myös suoraan materiaalipankista kansio-painikkeesta. Vain sopivan  kokoiset kuvat näytetään listauksessa.

Otsikko

Voit antaa kuvalle otsikon mm. hakukoneita varten. Otsikko näkyy myös kuvan päällä, mikäli moduulin asetuksista näin on määritelty.

Linkki

Voit linkittää kuvan haluamallesi sivulle. Syötä tähän halumasi URL.

Voit tallentaa tai kumota muutokset joko Tallenna/Peruuta -napeilla tai seuraavilla painikkeilla:

Kun tallennat kuvan, lisätään se kuvaesityksen ensimmäiseksi. Mikäli moduulissa on useampi kuva, vaihtuvat ne efektillä.

Poisto

Voit poistaa yksittäisiä kuvia joko miinus -painikkella tai Näytä kaikki -valikosta. Kuva poistuu tästä moduulista, mutta säilyy materiaalipankissa.

Toiminnot

Työkalun yllä on seuraavat painikkeet:

Lisää uusi kuva

Tästä voit lisätä uuden kuvan kuvaesitykseen. Käytössäsi on samat työkalut kuin muokkauksessa.

Näytä kaikki

Täältä näet kaikki kuvat joita esityksessä on. Voit muuttaa kuvien järjestystä raahaamalla. Pääset muokkaamaan kuvaa klikkaamalla sen otsikon kohdalla. Voit poistaa kuvan esityksestä X -painikkeesta.

Tyhjennä kuvaesitys

Voit tyhjentää koko kuvaesityksen (kuvat säilyvät materiaalipankissa). Tätä tarvitaan yleensä siinä vaiheessa, kun tuot moduulin kopiona sivulta toiselle.

Kopioi kuvat toisesta kuvaesityksestä

Voit kopioida kuvat toisesta kuvaesityksestä. Kuvat tuodaan kopioina, eli päivitykset eivät vaikuta alkuperäiseen kuvaesitykseen.

(Tee tästä normaali sisältö)

Mikäli esityksessä on vain yksi kuva, voit tehdä siitä halutessasi normaalin sisällön. Tällöin työkalu poistuu käytöstä ja kuvaa käsitellään jatkossa normaalina sisältönä (muokkaukset tehdään editorilla).

Asetukset

Voit muokata kuvaesityksen asetuksia oheisella painikkeella. Voit valita mitä haluat muokata:

Perusasetukset

Dynaamisen moduulin nimi

Tästä voit muuttaa moduulin otsikkoa.

Kuvaelementin korkeus

Tästä voit määritellä kuinka korkea kuvaesitys on. Arvo on pikseleinä, ilman px -päätettä. Kuvan leveys haetaan ympäröivän alueen maksimileveydestä. Tämä ei vaikuta jo olemassaoleviin kuviin, vaan kuvat pitää ladata uudestaan. Yleensä nämä määritellään jo sivuston rakennusvaiheessa, joten pyri välttämään tämän vaihtoa.

Kuvat vaihtuvat automaattisesti?

Voit valita vaihtuvatko kuvat automaattisesti. Jos tämä on Ei, kannattaa laittaa edistyneistä asetuksista navigaatio näkyviin.

Kuvat näytetään arvotussa järjestyksessä?

Kuvien järjestys voidaan arpoa. Jos tämä on Ei, näytetään kuvat haluamassasi järjestyksessä, jota voit vaihtaa Näytä kaikki -valikosta.

Näytetäänkö otsikko kuvan päällä?

Mikäli Kyllä, kuvan yläpuolella näytetään sille asettamasi otsikko (jos se ei ole tyhjä).

Kuvan vaihtoefektin pituus

Tästä voit määritellä kauan kuvan vaihtoefekti kestää.

Kuinka kauan kuva on näkyvissä ennen vaihtoa?

Tästä voit määritellä kauan kuva näkyy ennen kuin se vaihdetaan seuraavaan. Mikäli kuvan otsikko on tärkeä, kannattaa antaa pitkä aika jotta se ehditään lukea.

Näytetäänkö navigaatio kuvan alla?

Jos Kyllä, näytetään kuvan alla navigaatiopainikkeet.

Näytetäänkö edellinen/seuraava -linkit?

Jos Kyllä, näytetään kuvan reunoilla nuolet joista pääsee eteen- ja taaksepäin esityksessä.

Usein kysytyt kysymykset

Haluan saman kuvaesityksen kaikille sivuille - miten teen tämän?

Voit tuoda saman moduulin kaikille sivuille. Voit laittaa palstan oletussisällöistä moduulin oletuksena kaikille sivuille. Lue lisää kohdasta Moduulit.

Haluan ladata kullekin sivulle uuden kuvan samassa koossa, miten teen tämän?

Voit asettaa palstan oletussisällöksi kuvaesityksen. Kun ruksaat palstan oletussisällöstä Luo moduleista kopiot -kohdan, tehdään kuvaesityksestä aina kopio, jolloin voit tyhjentää kuvaesityksen ja ladata uuden kuvan.

Kuva on oudon mallinen?

Jos kuva on liian pieni, ei sitä pystytä skaalaamaan ylöspäin. Varmista että lataamasi kuva on tarpeeksi iso.