Kartta

(googlemaps)

Kartta -moduulin avulla saat helposti lisättyä kohteita Googlemaps -kartalle.

Muokkaus

Pääset muokkaamaan kutakin kohdetta joko painamalla kynä -painiketta, tai Näytä kaikki kohteet -valikon kautta. Muokkaus toimii seuraavalla periaatteella:

Yleiset / Otsikko

Anna kohteelle otsikko.

Sijaintitiedot / Osoite

Anna kohteelle tarkka osoite.

Sijaintitiedot / Postinumero

Anna kohteen postinumero.

Sijaintitiedot / Kaupunki

Anna kohteen kaupunki.

Sijaintitiedot / Maa

Valitse kohteen maa.

Kun olet syöttänyt nämä pakolliset tiedot, voit hakea sijainnin Hae paikannustiedot -napilla. Tämän jälkeen karttaikoni asettuu kartalla oikeaan paikkaan. Mikäli sijainti ei ole oikea, voit vaihtaa ikonin sijaintia raahaamalla. Kartan alla näkyy myös sijainnin koordinaatit, jota voit hyödyntää kartan keskipisteen asettamisessa Asetukset -osiosta.

Näkyvyys / Kategoria

Tästä voit valita mihin kategorioihin uusi sijainti liitetään.

Voit tallentaa uuden karttasijainnin joko Tallenna/Peruuta -napeilla tai seuraavilla painikkeilla:

Poisto

Voit poistaa yksittäisiä karttasijainteja joko Poista -painikkeella tai Näytä kaikki kohteet -valikosta.

Toiminnot

Työkalun yllä on seuraavat toiminnot:

Lisää uusi kohde

Tästä voit lisätä uuden kohteen kartallesi. Käytössäsi on samat työkalut kuin muokkauksessa.

Näytä kaikki kohteet

Tästä näet kaikki kohteet. Pääset muokkaamaan kohdetta klikkaamalla sen otsikon kohdalla. Voit poistaa kohteen X -painikkeesta. Mikäli kohde on harmaalla, se ei näy sivulla. Tämä johtuu siitä, että kohde kuuluu kategoriaan, jota ko. kartalle ei tulosteta. Yksi karttakohde voi kuulua vain yhteen kategoriaan.

Muokkaa kategorioita

Täällä voit muokata karttakategorioita. Voit valita kunkin karttamoduulin kohdalla mitä kategorioita näytetään, joten voit hyödyntää kategorioita mm. erilaisten tyyppien rakentamiseen. Voit luoda kategorioita rajattomasti. Mikäli asetat kategorian näkymään vain extranet -käyttäjille, ei sitä näe muut kuin Extranet -käyttäjät (vaikka kategoria olisi asetettu tulostumaan tähän karttaan). Voit valita kategorialle myös Karttaikonin, jolloin saat helposti eroteltua erityyppiset kohteet.

Asetukset

Täältä voit muokata moduulin asetuksia. Voit valita ylimmäisestä alasvetovalikosta mitä asetuksia haluat muokata.

Perusasetukset

Dynaamisen moduulin nimi

Tästä voit vaihtaa moduulin otsikkoa.

Valitse kategoriat, jotka näytetään

Tästä voit valita minkä kategorioiden kohteet kartalla näytetään.

Näytä kategoriat listana kartan alla

jos Kyllä, tulostetaan kaikki kategoriat kartan alla selvennykseksi. Kukin kategoria ympäröidään <p class="mapcategory"> -tagilla. Kategoriaan tulostaan sekä karttaikoni, että nimi.

Kartan keskusta

Tästä voit vaihtaa kartan keskipisteen. Tämä annetaan koordinaatteina. Saat tähän osviittaa mm. katsomalla suurinpiirtein keskimmäisen kohteen koordinaatit kohteen muokkaustilassa.

Zoomi

Tästä voit valita kuinka lähelle kartta oletuksena zoomataan.

Usein kysytyt kysymykset

Lisäsin kohteen kartalle, mutta sitä ei näy - miksi?

Tarkista, että uusi kohde ei ole näkyvän osion ulkopuolella. Voit vaihtaa Asetukset -osiosta zoomia, jolloin kartalla näytetään laajempi alue. Mikäli kohdetta ei silti näy, tarkista että moduuliin on asetettu tulostumaan kohteelle valittu kategoria.

Miten saan vaihtaa kohteen väriä?

Muokkaa kategorioita -osiosta voit vaihtaa kunkin kategorian karttaikonia.

Poistin karttakohteen vahingossa, saanko sen palautettua?

Et. Voit toki helposti rakentaa kohteen uudelleen. Mikäli haluat kuitenkin palauttaa tietokannan, ota meihin välittömästi yhteyttä sillä otamme joka yö varmuuskopion klo 00:00.