Extranet

(public_user_login)

Extranet -moduulin avulla osa sivuista on piilotettavissa käyttäjätunnuksen ja salasanan taakse. Extranet -käyttäjille voidaan antaa lukuoikeus halutuille sivuille. Sivuja voi asettaa näkyväksi vain Extranet -käyttäjille Sivun asetukset -osiosta.

Extranet -oikeudet toimivat seuraavalla periaatteella:

Toiminnot

Työkalun yllä on seuraavat toiminnot:

Muokkaa extranet -käyttäjiä

Tästä osiosta voit muokata ja poistaa (X) käyttäjiä. Muokkaustilassa on seuraavat kentät:

Käyttäjätunnus

Tähän voit asettaa käyttäjätunnuksen. Käyttäjätunnuksen tulee sisältää vain pieniä kirjaimia ja numeroita. Käyttäjätunnuksen minimipituus on viisi merkkiä.

Salasana

Tähän voit asettaa salasanan. Salasanan tulee sisältää vähintään kirjaimia ja numeroita. Salasana hyväksytään vasta, kun sen vahvuus on hyvä.

Etunimi

Anna käyttäjän etunimi

Sukunimi

Anna käyttäjän sukunimi

Sähköpostiosoite

Anna käyttäjän sähköpostiosoite

Valitse extranet -ryhmät, joihin käyttäjä kuuluu

Tästä voit valita kaikki käyttäjäryhmät, johon ko. käyttäjä kuuluu.

Muokkaa extranet -käyttäjäryhmiä

Tästä osiosta voit muokata ja poistaa (X) käyttäjäryhmiä. Muokkaustilassa on seuraavat kentät:

Extranet -ryhmän nimi

Anna Extranet -ryhmälle nimi. Ryhmä kannattaa nimetä siten, että se on helppo tunnistaa.

Valitse ryhmään kuuluvat extranet -käyttäjät

Tästä voit suoraan asettaa tietyt käyttäjät kuulumaan tähän ryhmään.

Muokkaa extranet -käyttäjäryhmien lukuoikeuksia

Tästä osiosta voit asettaa sivut, joihin kullakin ryhmällä on lukuoikeudet. Valitse ensin ylimmäisestä alasvetovalikosta haluamasi käyttäjäryhmä. Valitse sen jälkeen kieli. Sivukartta alla päivittyy automaattisesti.

Mikäli sivun nimi on vihreä, on sivu asetettu näkymään kaikille käyttäjille. Tällöin sinun ei tarvitse erikseen asettaa oikeuksia ko. ryhmälle. Mikäli haluat asettaa sivun näkymään vain extranet -käyttäjille, voit tehdä sen osiosta Sivun asetukset. Voit avata ja sulkea tasoja sivun vasemmalla puolella olevilla + ja - -painikkeilla. Mikäli sivu on asetettu näkymään vain extranet -käyttäjille, voit ruksata sivun. Tällöin valitulla käyttäjäryhmällä on oikeus lukea ko. sivua.

Asetukset

Täältä voit muokata moduulin asetuksia. Voit valita ylimmäisestä alasvetovalikosta mitä asetuksia haluat muokata.

Perusasetukset

Dynaamisen moduulin nimi

Tästä voit vaihtaa moduulin otsikkoa.

Kohdesivu

Tästä voit valita sivun, jolle käyttäjä siirretään onnistuneen sisäänkirjautumisen jälkeen. Mikäli arvo on Ei asetettu, ei nykyiseltä sivulta siirrytä pois kirjautumisen jälkeen.

Tekstit

Otsikko

Tästä voit antaa sisäänkirjautumiskentän yläpuolelle tulevan otsikon. Mikäli haluat vaihtaa otsikkoa ympäröivää tagia, voit tehdä sen Edistyneet asetukset -osiosta.

Käyttäjätunnus

Tästä voit vaihtaa käyttäjätunnus -tekstin

Salasana

Tästä voit vaihtaa salasana -tekstin

Kirjaudu -napin teksti

Tästä voit vaihtaa kirjaudu -napin tekstin.

Virheellinen kirjautuminen -teksti

Tästä voit määritellä mikä teksti tulostetaan, jos kirjautuminen epäonnistuu.

Tervetuloa -teksti

Tästä voit määritellä mikä teksti lukee kun käyttäjä on kirjautunut onnistuneesti sisään. Tekstin jälkeen tulostetaan käyttäjän nimi.

Kirjaudu ulos

Tästä voit määritellä kirjaudu ulos -tekstin.

Usein kysytyt kysymykset

Miten saan käyttäjän salasanasta vahvan?

Anna salasanaan isoja ja pieniä kirjaimia, sekä numeroita.

Miten pääsen muokkaamaan 401 -sivua?

401 -sivu on asetettavissa Sivuston asetukset -osiosta. Eli voit tehdä 401 -sivun normaalisti, ja asettaa sen kun sivu on valmis.

Ovatko extranetiin lataamani tiedostot salaisia?

Ei. Extranet -toiminnallisuus piilottaa ainoastaan sivujen sisällön, mutta suoralla URL -osoitteella tiedostoon pääsee käsiksi. Mikäli tarvitset oikeasti salattuja tiedostoja, kysy meiltä materiaalipankki -moduulista.