Moduulit

Synergia Foxyssa on valmiina useita moduleita helpottamaan päivitystä. Moduulit ovat vapaasti kierrätettävissä, eli mm. kieliversioiden teko on todella helppoa. Moduulien päivitys tapahtuu helppokäyttöisillä, lomakepohjaisilla työkaluilla.

Moduulin asetukset

Kunkin moduulin yläpuolella on Moduulin asetukset -painike. Painikkeen avulla voit muuttaa moduulin asetuksia. Voit lukea kunkin moduulin ohjeista tarkemmin mitä asetuksia voit muokata.

Tuo moduuli

Voit tuoda moduulin haluamaasi paikkaan Toiminnot -valikosta löytyvällä Tuo moduuli -painikkeella.

Moduulin tuonnissa on seuraavat kohdat:

Valitse moduulin tyyppi

Tästä voit valita tuotavan moduulin tyypin. Oletuksena Foxyyn kuuluvat seuraavat moduulit: embed (Upotuskoodi), listing (Listaus), statictext (Kierrätettävä sisältö) ja images (Kuvaesitys). Foxyssa on saatavilla useita muitakin moduleita lisähinnalla.

Valitse tuotava moduuli

Kun vaihdat tyyppiä, valikko päivittyy näyttämään kyseisen tyypin moduulit. Täältä voit valita minkä moduulin haluat tuoda.

Lisätäänkö valmis moduuli, vai luodaanko kopio (esimerkiksi kieliversioita varten)?

Tästä voit valita tuotko valmiin moduulin, vai moduulin kopiona. Jos valitset Valmis moduuli, mahdolliset päivitykset moduuliin tehdään kerralla kaikille sivuille joilla se on käytössä. Jos valitset Luo kopio moduulista, tehdään moduulista uusi kopio ja kaikki sen asetukset tuodaan mukana. Jos siis esimerkiksi haluat tehdä kieliversion moduulista, kannattaa käyttää kopiointia, jolloin ainoastaan tekstit tarvitsee muuttaa.

Mille sivuille moduuli tuodaan

Voit tuoda halutessasi moduulin kerralla kaikille kieliversion sivuille (joilla on sama sivupohja). Jos muilla sivuilla vastaavassa solussa on sisältöä, tulee moduuli niiden päälle tai alle. Yleensä tätä kannattaa käyttää vain sivuston rakennusvaiheessa.

Moduulin otsikko

Jos luot uuden moduulin, sinun tulee antaa sille otsikko. Moduuli kannattaa nimetä järkevästi, jotta sen käyttö jatkossa olisi helppoa.

Moduulin poisto

Voit poistaa moduulin normaalisti solun yläpuolella olevasta painikkeesta. Voit valita haluatko poistaa moduulin vain kyseiseltä sivulta, vai kaikilta kieliversion sivuilta samasta kohtaa. Erona sisällön poistoon on se, että moduulit säilyvät järjestelmässä poiston jälkeen. Jos haluat poistaa moduulin lopullisesti, voit tehdä sen moduulien hallinnasta.

Oletussisällöt

Synergia Foxyssa voit asettaa moduleita oletussisällöiksi. Jos esimerkiksi kaikille sivuille halutaan tiettyyn paikkaan Yhteystiedot (kierrätettävä teksti), voidaan se asettaa oletussisällöksi oheisella painikkeella. Oletussisältö lisätään aina uutta sivua lisättäessä, eli tämä ei vaikuta jo olemassa oleviin sivuihin. Oletussisällöt voi asettaa vain oletussivupohjaan. Mikäli painike on harmaa, ei palstalla ole oletussisältöjä asetettuna.

Oletussisältö -valikossa on seuraavat kohdat:

Valitse muokattava kieli

Moduulit ovat kieliversiokohtaisia, koska esimerkiksi yhteystiedoissa saattaa olla puhelinnumero eri muodossa. Valitse kieli, jolle moduulit lisätään oletuksena.

Hae moduulit tältä palstalta

Voit helpottaa työtä lisäämällä haluamasi moduulit palstalle, ja hakea ne tällä painikkeella. Moduleita voi olla useampi oletuksena.

Lisää moduuli

Voit valita haluamasi moduulin lisättäväksi. Moduulit ovat aakkosjärjestyksessä antamiesi otsikoiden mukaan.

Luo moduleista kopiot

Voit myös oletuksena luoda kopiot moduleista. Tätä kannattaa käyttää lähinnä Kuvaesityksen kanssa: jos haluat kullekin sivulle samanmallisen mutta erilaisen kuvan, voit luoda siitä oletuksena kopion. Tällöin voit vapaasti vaihtaa kuvia eri sivuille ilman, että ne päivittyvät kaikille sivuille. Kopion nimen alkuun annetaan oletuksena sivun murupolku.

Usein kysytyt kysymykset:

En näe moduulin asetukset -painiketta, tai pääse muokkaamaan moduulia, miksi?

Sinulla ei ole oikeuksia tälle sivulle. Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

En pääse asettamaan oletussisältöjä, miksi?

Et ole järjestelmänvalvoja, tai olet sivulla jossa ei ole oletussivupohjaa käytössä.

Voinko vaihtaa moduulin otsikkoa jälkikäteen?

Voit. Moduulin asetukset -painikkeen takaa löytyy aina vähintään mahdollisuus vaihtaa otsikkoa.

Muita vinkkejä moduulien käyttöön?

Suosittelemme säilyttämään aina Foxyssa valmiina olevan moduulin muuttumattomana. Eli kannattaa pyrkiä luomaan kopiot esim. kieliversion moduleista. Näin kaikki oletusasetukset säilyvät järjestelmässä tallessa.