Linkit

Synergia Foxyssa on kolme tapaa luoda linkkejä: Ulkoinen ja sisäinen linkitys, sekä linkitys tiedostoon. Pääset luomaan linkityksen maalamalla haluamasi tekstin (tai valitsemalla kuvan) ja painamalla Lisää linkki -painiketta.

Ulkoinen linkki (linkitys toiselle sivustolle)

Lisää haluamasi osoite aukeavan ikkunan kohtaan URL. Lisää koko osoite (ml. https://). Mikäli haluat vaihtaa maalattua tekstiä, voit tehdä sen kohdasta Teksti. Koska ulkoinen linkki menee toiselle sivustolle, ruksaa Avaa uudessa välilehdessä -valinta. Kun painat Lisää, linkki on valmis.

Sisäinen linkki (linkitys samaan sivustoon)

Voit luoda sisäisen linkin painamalla Valitse linkki -painiketta (suurennuslasi). Pääset näin suoraan käsiksi saman kieliversion sivukarttaan. Kun painat Lisää, linkki on valmis.

Mikäli haluat linkittää eri kieliversioon, tai lisätä osoitteeseen muuttujia, voit kopioida URLin suoraan selaimesta. Huomaathan, että tällöin sinun ei tarvitse kopioida linkin alkuosaa (http://demo.synergiafoxy.com/moduulit/kartta).

Linkitys tiedostoon

Voit tehdä linkin myös suoraan tiedostoon. Voit valita materiaalipankista jo sivustolta löytyvän tiedoston, tai voit ladata kokonaan uuden tiedoston. Painike avaa sivun päälle materiaalipankin, johon voit ladata tiedoston valitsemalla Lataa tiedosto. Lataamasi tiedosto näkyy vihreällä pohjalla. Klikkaamalla tiedostonimen päällä, linkki lisätään automaattisesti.

Älä koskaan linkitä Word / Excel -tiedostoihin, vaan tee näistä aina PDF. PDF -tiedostomuoto toimii suoraan selaimella, eikä vaadi erillisen työpöytäohjelmiston asennusta.

Linkin muokkaus ja poisto

Kun painat kursorin linkin kohdalle, aukeaa oma muokkausvalikko.

Avaa linkki

Tämä painike aukaisee linkin uuteen välilehteen.

Tyyli

Voit valita linkille Nappi -tyylin. Tyylivalinta on joko päällä tai pois. Mikäli haluat poistaa tyylin, tulee sinun painaa tyylivalintaa uudelleen.

Muokkaa linkkiä

Tämä valinta aukaisee linkin muokkausikkunan. Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, paina Päivitys -painiketta.

Poista linkki

Tällä valinnalla saat poistettua linkin.

Kysy Foxysta