Linkitykset

Synergia Foxyssa on kolme tapaa luoda linkkejä: Ulkoinen ja sisäinen linkitys, sekä suoraan tiedostoon linkitys. Pääset luomaan linkityksen maalaamalla haluamasi tekstin ja painamalla painiketta.

Ulkoinen linkki (linkitys toiselle sivustolle)

Voit luoda ulkoisen linkin maalaamalla tekstin ja valitsemalla Lisää linkki. Ulkoisen linkin voit lisätä sellaisenaan ylempään tekstikenttään. Ulkoisen linkin tulee sisältää 'http://' -alkuosa. Koska ulkoinen linkki menee toiselle sivustolle, kannattaa ruksata Avaa uudessa välilehdessä -valinta. Kun painat Lisää, linkki on valmis.

Sisäinen linkki (linkitys saman sivuston sisäisesti)

Voit luoda sisäisen linkin painamalla suurennuslasi -painiketta. Pääset näin suoraan käsiksi saman kieliversion sivukarttaan. Voit linkittää maalaamasi tekstin halutulle sivulle. Kun painat Lisää, linkki on valmis.

Linkitys tiedostoon (esim PDF)

Voit linkittää maalaamasi tekstin suoraan tiedostoon. Tiedostomuoto on yleensä suoraan nettiselaimella toimiva PDF tai kuvatiedosto. Voit valita materiaalipankista jo sivustolta löytyvän tiedoston. Kun linkki on lisätty, se kannattaa määritellä aukeamaan uuteen välilehteen

Linkin muokkaus ja poisto

Pääset muokkaamaan linkkiä kun klikkaat sitä (muokkausikkuna aukeaa). Jos haluat poistaa linkin, valitse Poista linkki.

Jos haluat muokata linkin tekstiä, voit vaihtaa muokkausikkunassa kohtaa Tekstin. Voit myös vaihtoehtoisesti asettaa kursorin linkin viereen ja mennä muokattavaan kohtaan näppäimistön nuolinäppäimillä, jolloin linkin muokkausikkuna ei aukea.

Usein kysytyt kysymykset

Miten teen ankkurilinkin?

Ankkurilinkin teko ei toistaiseksi ole mahdollista suoraan editorilla. Voit kuitenkin käyttää HTML -muokkaustilaa.

Mikä on 'Tyyppi' -valikko?

Tästä valikosta voit määrittää linkin tyypin. Tyyppejä voi olla useita erilaisia, riippuen tyylitiedostoon määritellyistä elementeistä.