Kuvan lisäys

Synergia Foxyssa kuvan lisäys tekstisisällön joukkoon on helppoa. Editoriin lisätyt kuvat pienennetään automaattisesti maksimileveyteensä, joten sinun ei tarvitse käsitellä kuvaa ennakkoon.

Kuvan muokkaus

Voit muokata kuvaa klikkaamalla sitä.

Linkitys

Voit linkittää kuvan esimerkiksi toiselle sivulle. Lue lisää kohdasta linkitykset.

Kuvan vaihto

Voit vaihtaa kuvan tällä painikkeella. Voit joko ladata uuden kuvan, tai hakea materiaalipankista olemassa olevan kuvan. Mikäli lataat uuden kuvan, kuva pienennetään tuttuun tyyliinsä maksimileveyteen. Alkuperäinen kuva säilyy materiaalipankissa (jos sisältö on aiemmin tallennettu). Mikäli valitset materiaalipankista kuvan, ei tätä piennetä. Kuva skaalataan sellaisenaan maksimileveyteen, koska se saattaa olla muualla käytössä isompana.

Kuvan poisto

Voit poistaa kuvan tältä paikalta joko painikkeesta tai <Delete> -näppäimellä. Mikäli kuva on jo aiemmin tallennettu, säilyy se poiston jälkeenkin materiaalipankissa.

Kuvan otsikko

Täältä voit antaa kuvalle otsikon. Otsikko kannattaa antaa, jotta hakukoneet löytävät kuvan paremmin. Voit palata nuoli -painikkeella takaisin kuvan muokkaukseen,

Valmiiden kuvien hyödyntäminen

Mikäli olet jo kertaalleen ladannut kuvan, voit käyttää sitä uudelleen muillakin sivuilla. Lisää kuva -valikosta löytyy oheinen painike, jolla pääset materiaalipankkiin:

Materiaalipankista haettuja kuvia ei pienennetä, vaan ne lisätään sellaisenaan sivulle ja skaalataan sopivaan leveyteen.

Usein kysytyt kysymykset

En saa kuvaa ladattua, miksi?

Kuvien sallitut tiedostomuodot ovat JPG, PNG ja GIF. Lisäksi kuvien tulee olla RGB -formaatissa.

Mitä tarkoitetaan kuvan maksimileveydellä?

Kuva ei välttämättä ole suurimmillan tietokoneen ruudulla. Tästä syystä Foxy tarkistaa onko kuva esim. tabletilla suurimmillaan.

Haluan ladata kuvan täysikokoisena ilman automaattista pienennystä - onko tämä mahdollista?

On. Suoraan materiaalipankkiin ladattuja tiedostoja ei pienennetä, koska niiden maksimileveyttä ei tiedetä. Huomioi kuitenkin, että kuva saattaa olla todella suuri tiedostokooltaan, jolloin sen latausaika pitenee.

Jos kopioin ja liitän kuvan toiselta sivustolta, latautuuko se materiaalipankkiin?

Ei. Tallenna kuva omalle koneellesi ennen latausta. Myöskään suoraa kuvan URL -osoitetta ei kannata käyttää, koska kuva saatetaan poistaa erilliseltä sivustolta, jolloin linkki rikkoutuu.

Kopiointi ja liittäminen esim. Wordista, säilyykö kuvat?

Ei. Voit kuitenkin käyttää hyväksesi Tuo tiedosto -toimintoa joka lataa kokonaisen Word -tiedoston paikoilleen kuvineen ja muotoiluineen.